«Қызыл бархатты» бірге жасайық!

Құрамы: Ұн — 400 г., сары май бөлме температурасында — 110г., қопсытқыш — 1 ш. қ., ас содасы — 1 ш. л., тұз — 1 ш. л., какао — 2 ш. л., ванилин иіс пен дәмді күшейткіш, қант — 300 г., жұмыртқа— 2 дана., қызыл бояғыш, айран — 250 мл.

Крем: Сары май бөлме температурасында — 200г., сливочный сыр/маскарпоне — 400г., Қант ұнтағы *сахарная пудра — 200г., ванильді қант ( ванилин) — 10 г

Дайындау тәсілі:
1. Ұн, тұз, сода, разрыхлитель, какао араластырамыз.
2. Айранға бояғыш салу. (Өзіңізге қажеті қанық түс шыққанша)
3. Майды миксермен араластырып, шекерди, ванилинді соңында жұмыртқа қосамыз.
4. Жоғарыдағы ұн араластырылған, майға қосып араластырып, айранды құямыз.
5.Қызған пешке 180° С , пісіріңіз, тексеру үшін ағаш таяқшамен тесіп көреміз, ол құрғақ болуы тиіс. Осымен тортымыз дайын. Асыңыз дәмді болсын!

Жұлдыз Әбіл

(11)